Bastu är bra för ditt välbefinnande

Om du bastar kan det vara både hälsosamt och bidra till att du får en underbart skön känsla. Värmen bidrar till att du slappnar av och det är nästan som om du svettas bort alla dina bekymmer i takt med att värmen ökar. Det är inte konstigt att bastu har blivit omåttligt populärt när det också finns vetenskapliga belägg för att det bidrar till ökat välbefinnande.

Hur du bygger din egen bastu

Om du vill njuta en bastu är det ofta svårare att använda vedeldat bastuaggregat inomhus och därför väljer många en fristående bastu. Det finns många fördelar med en fristående bastu och därför har det blivit mer populärt att bygga en själv.

Har du byggt LEGO vet du hur det är att sätta ihop olika byggsatser. På flera sätt liknar det byggandet av en fristående bastu och det är enklare än du tror. Fördelen är också att du kan placera den vart som helst.

När du har en fin utsikt kan du sätta fönster i riktning mot naturlandskap eller vatten. Om du har en sjö nära bastun kan du kombinera med svalkande bad. Vill du veta mer om hur du bygger din egen bastu finns sorselestugan.se tillhands.