En god ny dryck för alla

Japaner har i tusentals år druckit och uppskattat en viss dryck, och under de senaste åren har den också börjat närma sig västvärlden. Jag pratar naturligtvis om matcha. Stora kedjor såsom exempelvis Starbucks har anammat matcha-trenden ordentligt och det har inneburit att dess popularitet bara har ökat.

Vad är matcha?

Är du delaktig i gruppen som ändå inte har koll? I så fall behöver du inte oroa dig, utan läs mer här. Matcha är fint malna teblad som både är nyttigare, godare och mer spännande än vanligt grönt te. Det är dessutom bättre för miljön än andra koffeinhaltiga drycker, vilket inte är att sparka under stolen med.

Hur dricker du matcha?

Om du är sugen på att smaka på den omtalade drycken finns det pulver att beställa online, både i mindre förpackningar, för den tveksamma, och större förpackningar, för den övertalade. Något som är bra att veta är även att du behöver verktyg för att kunna tillaga en god matcha-dryck. Skumma pulvret tillsammans med mjölk eller vatten, eller något annat spännande, med hjälp av en traditionell bambuvisp, en modern mjölkskummare eller en vanlig tesil, så ska du se att din matcha blir lika bra som japanernas.

Prova på matcha redan idag, och låt dig bli förtrollad av dess fördelar!