Hudvård för extra känslig hud

Du som har extra känslig hud känner säkert till att du kan få råd och tips från andra med liknande problem, men att det i slutändan inte nödvändigtvis fungerar för dig. Huden tenderar att vara unik och kombinationen av produkter, vattnet där du bor och årstiden kan påverka mycket.

Temperatur och luftfuktighet, likaså material i sängkläder och tvättmedel samt generell aktivitetsnivå och matvanor kan också påverka huden. Det är därmed inte konstigt att huden skiljer sig mellan olika individer.

Att läsa på och följa andras tips kan absolut vara en god idé men i slutändan handlar det om att prova sig fram. I vissa fall kanske du vet att en viss hudkräm ska vara mycket återfuktande men att den ändå inte fungerar för dig. Att då se över övriga hudprodukter, som foundation eller puder, kan vara nyckel till att finna något som fungerar.

Idag finns det ett enormt sortiment inom hudvård och du kan ofta få vidare information och hitta det du söker online. Genom att läsa till exempel bloggar och recensioner kan du få en uppfattning om vad som fungerar bäst. Kom ihåg att även din huds behov kan ändras när vardagen ändras.