Att tappa hår

Det är relativt vanligt att man har ett visst håravfall. Om man har någon infektion eller efter en förlossning så kan det vara så att man tappar mer hår än man vanligtvis brukar tappa. Vissa sjukdomar som diabetes och om man har järnbrist kan även detta göra så att man tappar mer hår än vanligt.

Det är betydligt vanligare att man tappar hår och blir tunnhårig för män än för kvinnor. De flesta som tappar håret kan titta tillbaka på sina föräldrar och även tidigare i släktleden. Många gånger så är detta ärftligt och kan börja i tidiga år. Ju äldre vi blir desto sämre fungerar våra hårsäckar. Det finns som sagt olika orsaker men också olika behandlingar man kan ta till för att förbättra hårets tillväxt och kvalité.

Många gånger så kan håret vara en stor del av vår identitet och vi vill gärna göra något åt saken. Om du är orolig att det har med sjukdom att göra så ska du naturligtvis kontakta sjukvården för att säkerställa vad som är problemet. Vet du att det finns i släkten och du är man så leta upp de hjälpmedel som finns för att bromsa ditt håravfall och stimulerar dina hårsäckar för bättre tillväxt av ditt egna hår.