Hälsa och graviditet

Hur man mår under en graviditet är väldigt individuellt. Vi är alla olika och har olika upplevelser under en graviditet. Det gäller att vi tar hand om vår kropp på allra bästa sätt för att både vi och den lilla människan mår bra. Tidigare så avråddes gravida kvinnor från att träna, idag ser det helt annorlunda ut. Vi får bra information om både träning och framförallt kosthållning.

Det händer mycket i kroppen under en graviditet och det gäller att veta hur man ska hantera detta. Våra kroppar är fantastiska på att anpassa sig efter situationen man befinner sig när man blivit gravid och många klara detta galant utan större problem. Självklart så är det bra att träna både före, under och efter graviditeten. Prata alltid med barnmorskan om hur och när du kan börja träna igen efter en graviditet. Vad man äter är viktigt under graviditet, det gäller att man får i sig rätt mängd av näring och vitaminer.

Det är som för det mesta bra att äta varierat och genom regelbundna kontroller så får du veta om du behöver äta mer mineralrik föda eller inte. Livsmedelsverket ger bra råd angående hur och vad man kan och inte äta. Och det kan även din barnmorska svara på. Var noga med att äta rätt så kan det hjälpa dig under din graviditet.