När vi känner oss lite krassliga

Det finns dagar då man inte alls känner för att kliva upp ur sängen utan vill helst ligga kvar och invänta bättre dagar. När vi känner oss lite krassliga så gör vi vad vi kan för att kurera oss för att må bättre.

Många gånger så är det någon form av virus som tagit tag i oss och vissa däckar den totalt medans andra får bara en lite släng av den. Oavsett så kanske vi behöver något som dämpar symtomen så att det bli enklare att genomgå denna förkylning eller vad det nu är fråga om. Det viktiga är att vi tar hand om den och inte ignorerar att man är förkyld. Det kan vara bättre att stanna hemma en extra dag istället för att gå ut för tidigt.

Det absolut vanligaste viruset är förkylningsviruset och det brukar oftast gå över efter 3-5 dagar, hosta däremot kan finnas kvar längre. Det finns egentligen inga mediciner som botar en förkylning men däremot finns det en hel del receptfria läkemedel som kan dämpa förkylningssymtomen och som lindrar den för dig. Skulle man vara det minsta orolig så finns vårdguiden där du kan få tips och råd om just förkylningar och andra sjukdomar.

Om det gått för lång tid och du inte känner dig kry så bör du kontakta din vårdcentral och få genomgå undersökning, tala med din vårdgivare och boka en tid för att kolla upp om allt står rätt till. Det har du rätt till och skulle det visas sig att du behöver vård får du det, i annat fall så kan du få tips och råd hur du ska göra för att bli bättre.