Att vilja bli gravid

Att skapa en familj är många pars drömmar, men ibland verkar ödet vara emot en och ingenting händer. När man bestämt sig för att skaffa barn vill man helst bli gravid på första försöket. Men det händer inte alltid och det kan vara starten på en väldigt stressig och påfrestande resa.

Kommunicera

Ni måste främst tänka på att kommunicera med varandra. Det är lättare att ta ett nederlag såsom ett negativt testresultat om ni pratar med varandra. Dela med er av vad ni känner och försök tillsammans att komma på sätt att gå vidare. Att bli stressad är otroligt påfrestande för kroppen och fertiliteten kommer att sjunka hos er båda, vilket blir starten på en ond cirkel. Ni är stressade för att ni kan bli gravida, och har svårt att bli gravid för att depressionen sänker fertiliteten.

Prova ändra kosten

En viktig del när man vill öka fertiliteten är att vara i god hälsa. Ibland kan det vara så enkelt som att ändra kosten. Se över vad du brukar äta: ta bort så mycket fett och socker du kan och ersätt med nyttiga fetter, fibrer, proteiner och grönsaker. Tänk också på att övervikt kan försvåra det hela. Det kan också vara en god idé att prova lite kosttillskott. Kvinnor behöver producera och få i sig flera olika ämnen för att må bra och öka fertiliteten.

Schemalägg

Det låter tråkigt och mekaniskt, men har man svårt att bli gravid kan man behöva boka in de gånger man ska ha samlag. Köp hem ägglossningsteststickor för att se vilka dagar kvinnan är som mest fertil. Skriv in i en almanacka så ni kan skapa en fertilitetskurva att följa. Det kommer helt klart öka era chanser att bli gravid snabbare. Och självklart är det lika roligt och gynnsamt för er att även ha roligt utanför schemat!