Träning och hälsa

Att träning och hälsa hör ihop är väl ingen större nyhet för oss idag. Helt klart så beror vårt välbefinnande på hur vi rör på oss och vad vi stoppar i oss. Det behöver inte vara fråga om att bli någon elitidrottsperson utan det kan räcka att gå halvtimmespromenader varje dag.

Vi har i en tidigare artikel skrivit om fysisk aktivitet och mental hälsa. Och visst är det så att efter man ansträngt sig på något sätt så mår man så bra. Det är också viktigt med återhämtning då kroppen pressa vissa gånger till sitt yttersta. Att få återhämta krafterna gör att muskler och annat stärks på ett bättre sätt. För att musklerna ska växa så måste de få vila och återhämta sig. Se till att du får minst en vilodag i veckan, gärna fler.

Försök hitta din träningsform som passar dig. Du kanske inte är den personen som gillar att gå på gym och träna. Det finns relativt billiga träningsmaskiner att köpa hem för att bygga ett hemmagym. Annars så kanske promenader, löpning eller simning vara något som passar in just för dig. Det kan också finnas andra aktiviteter som passar dig som handen i handsken. Huvudsaken är att du tycker det är en trivsam tillvaro som du lever.