Vikt och självkänsla

Att vikt och självkänsla ofta hör ihop är nog ingen hemlighet, är man inte bekväm med sig själv så är det svårt att känna sig uppskattad och ha en bra självbild. Det är inte alltid en viktnedgång löser själva problemet, även om det är bra för hälsan övrigt om man är kraftigt överviktig, och det kan vara svårt för hjärnan att hinna med alltför snabb viktnedgång.

Att lyckas med sin mer hälsosamma livsstil kan för många vara höjande även för självförtroendet, det kan öka i takt med de kilon man tappar. Motion och promenader ökar också självkänslan och minskar depressioner så det finns mycket att vinna ur hälsoaspekter sett. Det inte alla räknar med är att det inte alltid allt löst skinn sedan stamas åt beroende på vilken ålder man är i, vilken träning man ägnar sig åt och och hur mycket övervikt man hade från början och det kan uppstå nya komplex efter vägen.

Här kan en operation underlätta både för hälsan och för självförtroendet. Att få hjälp med en bodylift för att vara nöjd med sig själv kan även vara bra i de fall bukväggen måste förstärkas, det kan vara till hjälp mot de ryggproblem som kan uppstå pga för slappa bukmuskler och tarmfunktionen förbättras. Även besvärande eksem i hudveck försvinner när man kan lyfter upp och stramar åt huden.