Mindfulness

Skapa ett utrymme till dig själv där du får vara ”bara du”. Inga bekymmer eller grubblerier får störa och lär dig att jobba med detta i fler situationer för att få in ett lugn i ditt liv som du kan plocka fram när du behöver det som bäst.

Lär dig läka din kropp och själ

Alla drabbas vi av olika bakslag i livet. Det kan vara stress, sorg eller andra livshändelser som kan vara jobbiga både för kroppen och själen och det gäller att hitta ett sätt att ta sig förbi och igenom dessa svåra stunder. Här kan man med fördel använda sig av just mindfulness för att hitta detta lugn, det hjälper dig att hitta balans i livet likväl som att stärka din självkänsla och lära dig att leva i nuet.

Lär dig leva i nuet

Du kan börja med några enkla övningar som inte tar alltför mycket av din tid. Du kan med fördel börja övningarna redan på morgonen för att få en bra start på dagen. Stanna upp och bli medveten om din andning och öva upp den allt eftersom, kan du räkna till tio eller hur långt kommer du. Börja med att andas till ett på in andning och detsamma på utandningen. Sedan till två och till tre osv. Var sedan uppmärksam på vad du ser, hör och känn efter vilka dofter som finns runt omkring dig blunda och visualisera något du mår bra av för att närma dig ett inre lugn.