Alla är vi olika

Att dra vissa personer över en och samma kam är något som vi bör tänka oss för att göra. Alla är vi olika och har olika förutsättningar i livet. För någon så kan vissa saker i livet vara viktigare än för andra. Döm aldrig någon bara för att de är olik dig. Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Det finns fördomar och det gäller att man arbetar för att bryta dessa på bästa sätt. Det finns en tidigare artikel skriven på denna sajt om fördomar om fetma som ger bra och konstruktiv  information om detta. Genom att vi läser och ger oss själva kunskapen om dessa saker så kanske vi dömer mindre och vet hur andra personer har det i sina liv. Genom att lära känna nya personer så kan man också slå hål på en massa myter.

Kunskap är något som hjälper till att se saker på ett mer nyanserat sätt. Dra inga förhastade slutsatser utan att ha torrt på fötterna. Det finns mycket information på nätet som kan ge dig en helt annan bild än den du är uppvuxen med. Även om det kan finnas en hel del fejk nyheter så kan du hitta bra saker att lära dig något om på Internet. Leta upp trovärdiga källor och lär dig något redan idag.